.::Welcome to Lord_xhilmi's Crap Worlds::.
Mysterious world that you cannot find anywhere

Monday, June 7, 2010

Aku yang Hipokrit

aku tak pernah terfikir tuk cerita tentang perkara ni tuk public... tapi aku coretkan kat sini tuk buangkan perkara yang lama terperap dalam jiwa aku yang sarat dengan emosi ni.....  erm... aku terasa betapa berpura-puranya aku dalam uruskan permasalahan aku.... aku nak lari dari masalah aku tapi makin aku lari makin dekat masalah tu kejar aku... aku tak tau cam mna nak perjelaskan masalah tu.. coz, mungkin bagi orang yang tak memahami aku... mereka aka berkata bahawa hanya aku yang memperbesarkan perkara yang remeh... but that me.. aku selalu fikir satu masalah tu sampai aku terbawa-bawa dalam mimpi.... igauan tu menghimpit aku sehingga ke dunia reality... bebanan nya amat dasyat....



aku tak tahu samada aku layak tuk sesaper kerna aku sendiri tak yakin akan diri aku... aku rasa aku banyak sangat kekurangan.. aku tak dapat nak bersaing dengan orang lain disebabkan perasaan aku ni... aku rasa aku lack of everything.... aku tak tahu kenapa aku berasa rendah diri sangat.. x yakin sangat...

buat masa sekarang, aku cuma tersenyum dan berpura-pura yang aku tak kisah dengan apa yang berlaku.. tapi yang bergelut dalam jiwa aku sekarang ternyata satu perasaan yang amat dasyat.. lebih fierce tahan dragon... tapi luaran aku mampu tersenyum... gembira.. aku hanya dapat zahirkan perasaan itu dengan gunakan perkataan dan ayat-ayat sedih..



aku betul-betul hargai dia yang muncul dalam hidup aku.. aku tak pernah jadi macam ni tuk seseorang individu yang bukan dari keluarga dan kawan-kawan rapat aku... tapi aku tak tahu apa yang telah aku buat pada dia sehingga dia jadi camni... aku nak dia yang dulu.. tapi apa patut aku buat???  aku pernah kecewa dengan dia... tapi aku dah mula buka hati aku tuk dia semula.. tapi dia macam makin jauh... aku terasa macam hendak mengalah jer... tapi, aku syg kan dia... aku tak nak hilang dia.... coz bukan senang aku nak sayangkan seseorang.. tapi dia mungkin senang kot untuk dapat sumone lain yang more better than aku.....


aku nak confident aku semula... aku nak diri aku yang lama.. diri aku yang selalu gembira.. yang x pernah kisah aper pandangan orang.... diri aku yang aku kenali dulu.... aku yang sekarang weak... unconfident...

teristimewa buat dia.... im sorry for evrything that happen...  (!__!)
im forgave for all that your wrong to me... i need u as u before... bukan u yang sekarang... i missed the old u...

13 comments:

intan shafiqah said...

hmmm....kmu nk cite...but, kmu xcite sepenuhnya...wanna giv u advise but dunnO how when u not share evtring...ya, ur right utk simpan hal ni..yela, hal personal...sebagai kawan , rasa sgt2 ingin mbntu...

hmmm....dia berubah?..ati @ perangai?..i dunnO wt happen between hilmi n dia...siapa jtuh cinta dgn siapa dulu, itu pun int xtahu...tpi, dri cara hilmi ckp, seakan2 hilmi penh buat salah pada dia...tpi, hilmi xtau ap salah hilmi..n seakan2, int lihat pOmpuan tu seakan2 tawar ati dgn kmu...btul ke?...n seakan2, pOmpuan tu xmhu kembali pd kmu lgi...btul ke?..hmm...

kmu sgt syg akn dia...y?...baek ye?...klO dia pOmpuan yg baek, u shud nOt lepaskan dia..tpi, kmu kena thu juga, dia suka kmu or x?...masih ade perasaan kasih dn syg itu atau x?...

btw, bgi int la...da mOst impOrtant ting;
try dear,

1) mintalah petunjuk ALLAH dgn sOlat istikharah, kalau xdpt menahan dri nangis, nangislah wktu brhadapan dgn ALLAH. luahkanlah segalany. tempatNyalah yg sebaik-baik tempat utk meluahkan.ALLAH maha mendengar.

2)waktu frust 2lah waktu yg baik utk berdoa krn mentality kita focus(x lalai/alpa).amalkan doa ni "Ya ALLAH, sekiranya pasangan ku itu bukan jOdoh ku, maka jOdohkan lah aku dengan lelaki/perempuan yang terbaik diantara yang terbaik disisiMu ya ALLAH"

3)dlm keadaan frust, amalkan zikir/komunikasi dgn ALLA: "ya ALLAH, aku redha akn ketentuanMu Ya ALLAH" sebanyak mungkin dalam keadaan tutup sehinggalah mengalir air mata,hilang rasa frust dan rasa redha.

4)den, berazam lah memulakan hidup baru dengan jalan ALLAH; "aku berserah padaMu ya ALLAH"(perkataan ini bkn suatu permainan, byk hikmah yg terkandung dlm perkataan ini, manfaat n rahsia akn dimiliki oleh pengamalnya=))


p/s; si dia masih syg kmu?....klO kuat dlm hati kmu mengatakan tidak, let her gO...

Tetibe terigt ayt ni;
If u luv sOmting, let it gO..
If it cOmes back 2 u, its urs..
If it dOesnt, it never was...
n its not mean to be....

ap yg pnting, mohon padaNya...kmu akn rasa lega...n klO nk sOme1 tuk share, insyaAllah...sahabt ni sntiasa ad!...

intan shafiqah said...

CINTA TAK HARUS MEMILIKI
Akan tiba saatnya
di mana kita harus berhenti mencintai
bukan karena kita putus asa mencintai
melainkan karena kita menyadari
orang yang kita cintai
lebih bahagia apabila kita melepaskannya
Walaupun aku dan dia tidak bersama
Namun aku puas dengan rasa
rasa cinta untuk mencintai dia
rasa yang membuatku bahagia
rasa yang membawaku melayang ke udara
rasa yang menggelora di dada
rasa yang membuatku buta
Terkadang aku tidak mngerti
rasa di dalam hati ini
yang selalu menghiasi
keseharianku hidup di bumi
Andaikan dia tahu dan mau mengerti
bahwa hanya dia yang ada di hati
hanya dia yang bisa mengisi
mengisi hati sanubari
yang membuatku selalu berseri
Namun semuanya tinggal penyesalan
semua tinggal khayalan
kekasih yang dicinta mungkin telah berganti hati
tak lagi menerima diri ini kembali
Memang semua adalah salahku
salah akan kekhilafanku
khilaf akan semua kata kataku
yang membuatnya bernafsu memutuskanku
tapi itulah kehidupan
kita masih muda, muda akan pengalaman
muda akan segala hal
dengan ego yang tinggi dan mau menang sendiri
Nasi telah menjadi bubur
namun rasa cintaku tak akan luntur
akan tetap kusimpan walaupun dunia ini hancur
atau aku hanya ngelantur
Padahal aku ingin kembali
kembali seperti dulu lagi
tapi semua hanya mimpi
dia tak mau kembali
Memang cinta tak harus memiliki

Jerul said...

huhuhuh... tersentuh pula aku baca blog ko ni zul...

Anonymous said...

dddd

Anonymous said...

salam....
sabo k... tiap hdp mst da dgaan...
DIA bg awk dgaan cmni.. sbb DIA dh sediakn gnjaran yg lbh baik utk awk kelak... byk2 la bdoa k... aml kn doa ni

"YA ALLAH jika (sebut nama dia)adalah jodohku yg ttulis d luh mahfuz...stu kan lah km..dkt kn lah ati ku dgn atinya...lemparkn lah prasaan ksh d atiku..jua atinya...jika dia bkn utk ku...dmaikn lah atiku dgn ketentuan MU...kpd MU aku memohon..kpd MU jua lah aku berserah." (doa smbil bygkan wajah gadis 2)

stu lg cra.... bca surah Al Fatihah slps ayat ke4 "iya kana'budu waiyakanasta'in" sbt nama penuh (dgn binti skali) gadis 2 3x kmdian smbg dgn ayt ke 5 "ehdinasirotolmustakim"....(doa smbil bygkan wajah gadis 2)

doa dgn ati yg ikhlas... insyaALALH berkesan..

xhilmi said...

intan: tq 4 every thing... da entry baru yg akan sy post.... tgu..sequel...

jerul: aku x da luck...

anonymous: tq... sy betul2 hargainya... boleh sy tau saper awk/???

scha eyda said...

zul...ak jgak alami pe yg ko alami nie...ak paham pe ko ase..sakit sgt2 kan..kputusan trletak ditgan ko..lau die trbaek tuk ko,lmbt laun die ak jd milik ko...lau die bkan milik ko,prcayalah allah ad yg lebih baek dr die tuk ko..ikt kata hati..k..bykkan brsabar..:))

xhilmi said...

sy n dia dah x da aper...

Anonymous said...

msti org 2 bodo kn wat ko cmnie..aq ase kalu ko dh bmci kat d n xda prsaan syg lg kat d awk tnggalkn jea..biarkn d merana pla..ckup lah awk mrana slama nie..skrg msa d pla merana..ejam hrap org yg wat ko cam 2 dpt blasan yg lbh truk dri ko..kalu bole biar tuhan 2 cabut jea nyawa d..coz d kurang ajar kat awk yg amat myayangai d n mhargai d..

xhilmi said...

anonymous: owh... jgn ckp cm2... dia pernah jadi org yang penting dlm hdup sy.. er,... sy sygkan dia...

xhilmi said...

anonymous: owh... jgn ckp cm2... dia pernah jadi org yang penting dlm hdup sy.. er,... sy sygkan dia...

xhilmi said...

anonymous: owh... jgn ckp cm2... dia pernah jadi org yang penting dlm hdup sy.. er,... sy sygkan dia...

xhilmi said...
This comment has been removed by the author.