.::Welcome to Lord_xhilmi's Crap Worlds::.
Mysterious world that you cannot find anywhere

Tuesday, December 31, 2013

2013 tinggal sisa

Tahun baru. Tahun lama.

Bagi aku cam sama je tiap tiap tahun. Pertambahan umur macam x da effect. Tapi kenangan tahun 2013 sangat bnyak. Bnyak yg manis. Dan bnyak yg pahit. Yang pastinya tahun 2014 ni x da peneman.  Azam baru malas nk buat sebab azam lama pon tak tertunai lagi. :p

Tapi bagi kita muslim, makin tambah tahun makin dekat kita ngn kubur. Makin dekat dengan alam barzakh.  Amal x cukup. Dosa sentiasa bertambah. Hurm.


Buat tahun 2013... Bnyak mngajar aku erti hidup. Ajar aku tuk berkomitmen. Ajar aku mngundi. Ajar aku tuk kecewa. Ajar aku cari duit lebih. Bnyakkk la.  

AZAM YG DIRECYCLE TIAP TAHUN

      " KURUS!!!!! " hahahahah

Tuesday, December 17, 2013

Buang Sawang.. Buang Debu....

assalammualaikum...

lama dah tak menaip dalam blog ni.. teringin plak nak update setelah sekian lama blog ni membisu...
agak nya dah masa tuk buang sawang2 dan sampah2 yang penuh dalam ni... macam kena jer ngan kehidupan peribadi... 

so setelah sekian lama, dah mula kena belajar tuk hidup bersendirian lagi.. tak tau la samada benda tu satu perkara yang bagus.. tapi bila orang dah mula buang kita, faham2 sendiri la..


so tahun 2013 ni bnyak beri kenangan.. terlalu banyak.. pahit manis suka dan duka.. semua bercampur aduk..

banyak rancangan tuk tahun depan sebenarnya.. ingat nk tamatkan zaman bujang. :)
tapi dah x da calon plak.. duit dah kumpul.. cincin dah beli.. last2 kena reject.. alahai.. apalah nasib.. so tahun depan cuma nak tumpukan pada peluang tuk sambung belajar dan nak jadi breeder/penternak rabbit/ arnab yang berjaya.. :)

just wish me luck.. pray for my success and please drop ur detail (tuk yg nk jadi calon)hahahah....


p/s: dah nak habis tahun 2013.. satu azam pon x terlaksana lagi..



Saturday, June 29, 2013

Ijazah Sarjana Muda Perubatan Kecemasan dengan Kepujian

assalammualaikum,

lama tak menaip dalam blog ni.. sibuk je manjang,, hahaha (padahal malas)...
so hari ni nak kongsi tentang degree Ijazah Sarjana Muda Kecemasan. Ijazah ini terdapat di Universiti Kebangsaan Malaysia. ijazah ni ada syarat untuk diambil seperti memerlukan 3 tahun berkhidmat dan ada lagi la. tak ingat plak syarat dia. Rujuk UKM atau UPU tuk lebih lanjut penerangan.



Cara Nak Apply:
1} Pastikan anda dah ambil MUET. (sebab UPU akan short listed kan pemohon, sape yang tiada MUET akan disingkirkan.
             -) MUET ada 3 kali setahun. sila la buka laman web MPM tu registration di Majlis Peperiksaan Malaysia

2) Permohonan perlu dibuat sama dengan permohonan UPU selepas keputusan STPM keluar. maknanya setahun sekali je permohonan tuk degree ni.UPU MINISTRY OF HIGH EDUCATION

saya dah apply, dan Alhamdulillah la lepas tuk Temuduga di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia Cheras. sekarang ni tengah tunggu result temeduga. doakan la saya berjaya. :)


Saturday, April 13, 2013

Kek Yang Sedap

Assalammualaikum semua,

lama tak menulis dalam ni.. :)
actually hari ni sya nak kongsi tentang kek.. Saya ada makan kek yg di buat oleh salah sorang adik Doktor pakar tempat saya bertugas. kek dia sangat sedap.. kek yg x sama dengan secret recipe. coz dia punya aising rasa lain dri yang lain.






kalau korang nak cuba kek selain dari pada secret recipe or kedai lain, leh cuba kek ni.. semua jenis tempahan boleh dibuat. hanya call owner ledelicecakes di 011-1137 7001..


Le Delice Cakes
Telephone: +6011. 1137 7001
E-mail : order@ledelicecakes.com




until next time folk..
:)

Friday, June 8, 2012

Ujian Allah.. tinggal? di tinggalkan...



Apabila ujianNya datang tiba, kita sering mengeluh. Kita berdoa, namun seperti doa kita seperti tidak dijawab.

Kita mohon pertolongan, namun tiada siapa yang datang membantu.

Kita rasa seperti ditinggalkan, tidak mampu menanggung lagi bebanan lalu kita hilang percaya akan pertolonganNya.

Apakah benar Allah meninggalkan kita?

Hakikatnya, Allah itu tidak pernah meninggalkan hamba-hambaNya.

Tetapi hamba-hambaNyalah yang sering meninggalkan Dia.

Lalu kita muhasabah, kita ini ingin tergolong dari kalangan mana?

Yang percaya? Atau yang meninggalkanNya?

Ketahuilah, ujian daripada Allah itu, nyata bukan kosong. Tetapi ada tujuannya. Mustahil sia-sia.

Tanya diri kita, mampukah kita menanggungnya?

Jawapannya, ada dalam diri kita. Optimis dan terus positif kerana Dia percaya kita mampu menanganinya.

Oleh itu, selalulah bersangka baik pada Allah apabila ditimpa ujian, bebanan, dugaan kerana Allah sedang melihat kita dan Dia ingin menguji apakah kita mahu kekal bertahan dan percaya akan rahmat dan nikmat Allah?

Atau mengalah, menjadi orang yang rugi selama-lamanya?