.::Welcome to Lord_xhilmi's Crap Worlds::.
Mysterious world that you cannot find anywhere

Thursday, October 21, 2010

accident kat tempat kerja....

kali ni aku da sumthing nak share ngan kamu semua... satu kes yang berlaku kat tempat aku berkerja.. kejadian tu berlaku dalam lingkungan kul 5 hingga 6 petang ar... sedang kami nyaman n aman tenteram di tempat kerja, tiba-tiba kami di rangsang oleh bunyi deringan loceng kecemasan di zon kritikal...

sebuah kes, industrial accident ( kemalangan di tempat kerja) telah masuk ke jabatan kami... kes seorang lelaki yang terjatuh dalam mesin pengisar (mixture machine)....

lelaki itu datang dalam keadaan yang amat parah dan kehilangan banyak darah (hipovolumic shock)... mangsa dibawa dengan ambulance... dimana paha nya telah hancur dan kakinya telah putus... kakinya yang putus turut dibawa didalam beg plastik yang berisi ice...

selepas kami bertungkus lumus cuba untuk mengstabilkan mangsa untuk di bawa ke dewan bedah, akhirnya.... mangsa boleh dibawa ke dewan bedah tuk di bedah bagi menyekat pendarahan yang berlaku dengan banyaknya di bahagian kaki mangsa...

disini da gambar-gambar yang diambil...
(hak cipta terpelihara erk...)




9 comments:

Cik Bulat said...

aiyooo... abe.. u letak gambar besar sgt.. xnmpak.. hadoi...

Cik Bulat said...

aiyooo... abe.. u letak gambar besar sgt.. xnmpak.. hadoi...

Lizzie Yasmin said...

cuba resaiz skit pic tue,.. nk tgk macam mana.. dah lar xcited nk tgk nie.. huhuhu

intaneqashut said...

takut.

Jerul said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... geliiiiiii. hahahah

The Sharkox said...

errrrrrkkkk.......
kenapa kau letak takde sensored mi????

macam daging kat pasar

afraliza said...

adussss!!!

fadhlina said...

waaah...sangat la menarik dapat tengok kaki putus.. *ngeri tau tak?!!! :p

rama2 ungu said...

errrkkk cian...+ takOt...