.::Welcome to Lord_xhilmi's Crap Worlds::.
Mysterious world that you cannot find anywhere

Sunday, February 7, 2010

alhamdulillah.. tg farez dah keluar wad..

alhamdulillah.. farez dah keluar dari wad  pada hari isnin minggu lepas (kalau tak silap lah)....farez dah dapat balik kelantan...  dia sekarang di bawah pengawasan Hospital Universiti Sains Malaysia K.Kerian.. dia masuk wad HUSM tuk sehari dan sekarang dia dah balik rumah...

aku sekarang hanya boleh mesej n telefon dia. dah susah nak jumpa coz dia dah dok jauh. 2 minggu lepas aku pergi melawat dia sebelum dia keluar wad kat PPUM..  time tu gembira sangat coz dia dah sentiasa buka mata dan dah mula bercakap walaupun x banyak. aku teman dia tuk 2 hari 1 malam jer. tapi dah cukup mengembirakan buat aku.

aku datang kali bawa buah tangan tuk dia, aku x pasti samada dia dah boleh makan atau tidak. tapi aku x kisah coz kalu dia x dapat makan, mak dia (Che) boleh habiskan buah epal tu. bila aku sampai kat katil dia, dia ngah tidur, tak lama lepas tu dia bangun coz Che kejut dia tuk makan tengah hari. che suapkan bubur tuk dia.. pas tu aku offer buah epal yang aku bawa tuk dia, aku terkejut gak mula-mula coz dia nak makan epal tu. aku pon potong la kecil-kecil buah tu, dia makan almost sebiji buah tu...

petang tu dia minta untuk bawa di keluar jalan-jalan di luar dari wad.. aku dengan excited nya minta izin ngan nurse tuk bawa dia berjalan-jalan. dapat jer izin nurse aku pon amik wheelchair dan bawa dia berjalan kat lobi PPUM. aku dapat rasakan keseronokkan dia dapat keluar berjalan... hampir sebulan dok di wad, mesti seronok dapat hirup udara luar (walaupun x best mane coz udara KL).

malam tua aku tidur kat wad, aku dah telefon dia sebelum ni dan janji nk jaga dia malam tu.. malam tu aku tidur kat sebelah dia atas katil pesakit.. ehheh( time x kerja pon kena tidur atas katil pesakit).. tapi aku memang seronok dapat jaga dia.. malam tu khairi pun da temankan sampai kul 12 am. time tu kami banyak wat lawak, dia pon ketawa sekali... seronok sangat tengok dia ketawa(walaupun x kuat)... kali ni kami gurau sal rambut, dia selalu ckap rambut aku hudoh(bergulung-gulung), then aku selalu nafikan benda tu(bukan bergulung la, cuma beralun jer)...

esoknya aku tolong dia bersihkan diri dia sebelum aku balik tengah hari tu... aku cam biasa la masa nak berpisah dengan dia.... sedih giler, tambah lagi aku tau yang dia akan keluar wad minggu tu... dia balik kelantan, so susah la aku nak jenguk dia... tapi x per, insyaAllah aku akan ke kelantan tuk jumpa dia....

farez... tunggu aku.. jangan malas buat fisioterapi.... take care my dearest friend.....

3 comments:

intan shafiqah said...

Alhamdulillah =)
Moga dia cepat smbuh...
Pray fOr him..

ZuNnUrAiN said...

alhamdulillah...
ak sentiasa doakn die..

#fi3yD4L!C!0UsSS# said...

alhamdulillah...sronok dgr brite nie..zul ko mmg shbat yg plg baek..pape pon kim salam kt payeh taw...:)